egy link rólam – Bemutatkozás

Részt vettem tavaly egy versenyen, egy nyomdai szakmai versenyen. 2. lettem (ami kicsit borzasztó, hiszen a második nem az első) de maga a verseny nagyon jó kihívás volt.

Készült egy “E-mail” interjú, néhány kérdéssel, amit itt is szeretnék megosztani! (egy kicsit hivatalos)

 

http://magyarnyomdasz.hu/grunvald-zoltan

 

 

Grünvald Zoltán vagyok, 1982. október 17-én születtem nyomdász családba. Szüleim nyomdászok és bár ők soha nem befolyásolták pályaválasztásomat, ez mégis meghatározó volt számomra, hiszen sokszor láttam Apukámat miközben dolgozott, és nagyon megtetszett a hivatása, szakmája. Sokat olvastam a nyomdászat történetéről, és különös fontosak lettek számomra azok az eszmék, amelyek régen körül lengték a Nyomdászokat. Egy zárt szűk szakmai volt ez régen, ahová kiváltság volt bekerülni, fontos volt a becsület, a tisztesség, az egymás segítése és a szakmai tudás.
Nyomdaipari tanulmányaimat a Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari Műszaki Szakközépiskolában kezdtem nyomtatványszerkesztőként. Nagyon hasznos és érdekes volt az ott eltöltött idő, ráadásul a szakmai tanulást tényleg a gyökerektől kezdtük, hiszen volt szerencsém szedővasat fogni a kezembe, és ólombetűket szedni. Az érettségit követően teljesen egyértelmű volt számomra, hogy folytatom a tanulást és jelentkezem a főiskolára, a Budapesti Műszaki Főiskola Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Karára.
Fontosnak tartottam és jelenleg is tartom, hogy a nyomdászat több ágával megismerkedjek, és minél “színesebb” ismereteket szerezzek, tanuljak, ezért a nyomdamérnök képzés mellett a főiskolán sok más tárgyat is hallgattam.

Aktívan részt vettem a Hallgatói Önkormányzat munkájában, és 3 évig irányítottam, szerveztem a Külügyi Bizottság működését. Ez az időszak nagyon sok tapasztalattal szolgált számomra az emberekkel való közös munka terén. 2004-ben részt vettem a főiskolánk Kari Tudományos Diákköri Konferenciáján, és sikeresen első helyezést értem el, amely eredménnyel lehetőségem volt részt venni az országos megmérettetésen és megszerezni a harmadik helyezést, valamint különdíjat is.
Dolgozatom az elektronikus papír lehetséges fejlesztéseit, konkrét felhasználhatóságát, és az ehhez kapcsolható szolgáltatásokat boncolgatta. Szakmai tapasztalatokat gyűjthettem a nyári gyakorlati időszak alkalmával, melyet a Révai Nyomdában töltöttem (itt döbbentem rá igazán mennyire fontos a gyakorlati tapasztalat).
A főiskolát befejezvén a Sweet Point Kft-nél helyezkedtem el, mint beszerző, ahol a csomagoló anyagokkal kapcsolatos ügyeket intéztem. Röviddel ezután továbbléptem egy digitális nyomdába, ezt a munkát követte a Magyar Közületi Internettudakozó és Telefonkönyvkiadó Kft., ahol grafikus, szerkesztő lehetem, és jelenleg is itt gyűjtöm a kiadói tapasztalatokat. A célom az, hogy minél több tudást szerezzek, mint szerkesztő, és mint nyomdamérnök.

 

Reklámok

~ Szerző: grunner - 2008, március, 29.

5 hozzászólás to “egy link rólam – Bemutatkozás”

 1. Most majd lesznek hozzaszolasok, bar ekezetek nelkul.. Tessek blogot frissiteni, mindazoknak, akik kivancsiak arra, hogy akkor most mi is van (es lustak felvenni a telefont, e-mailt irni, nem jarnak Pestre stb.)
  DRUPA? (Mikor, hol?)

 2. Üdv a klubban!!!! Jó újra hallani rólad! Hogy találtál meg? Mi a helyzet a nagy nyomdában? A te blogod címe?

  Drupa szerintem, sajnos nem fosz össze jönni, de még nem adtam fel!!!!

 3. A nagy nyomdát otthagytam Decemberben, azóta egy másikat építek a németeknek.. Sajnálom a Drupát, jó lett volna ott találkozni.. Nem fogod elhinni, de megnéztelek Diós Zsuzsinál, mint közös ismerőst.. Nem jártam Pesten fél éve és hacsak nem kell a Zrínyibe mennem, akkor nem is fogok egyhamar. Mikor látogattok meg?

 4. húúú no most meglepődtem… szívesen dolgoznék veled, jó lehet valami újat alkotni!!!!! Zsuzsival már nagyon rég nem beszéltem :-((…
  A DRUPA én is sajnálom… de még nem reménytelen a dolog, jó lenne találni egy szponzort rá! Jó kérdés, hogy mikor… jó lenne…

 5. Hello Skacok!
  Hadd dobjam be magam, mint egy Régi Arc. Zoli, megjött a mailben a bloglink, a fenti pár sorban meg mindketten benne voltatok. Hát, hogy idézzek: “jó hallani rólad/tok”. Sok a kérdés is; házasélet, Zrínyi, hasonlók. lenne miről beszélni. Mivel én is kiugrom Düsseldorfba, már csak egy hely kell Zolusnak. Na ja. Apropó, Eszterről hír? üdv:Balu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: